Blboun bramborový knedlík – recept

Bramborové knedlíky jsou typem knedlíků oblíbeným v mnoha kulturách po celém světě. Mohou se podávat jako hlavní jídlo, příloha nebo svačina. Bramborové knedlíky se často vaří nebo dusí, ale mohou být také smažené nebo pečené. V některých kulturách se podávají s různými omáčkami, například s rajčatovou omáčkou nebo zakysanou smetanou.

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 150 g krupice
  • 150 g hrubé mouky
  • 1 lžička soli

Postup:

Brambory uvařte v osolené vodě. Poté je nechte vychladnout. Brambory oloupejte a rozmačkejte je v míse. Přidejte vejce, krupici a hrubou mouku a vymíchejte těsto. Z těsta vytvarujte požadovaný tvar knedlíků, které pak vařte v osolené vodě dokud nevyplavou.

Pokud nejsou bramborové knedlíky vaše oblíbené můžete je nahradit nekynutým houskovým knedlíkem nebo karlovarským knedlíkem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang