Ingredience:
1 kg hladké mouky 1 ztužený tuk 1 obyčejné pivo nastrouhaná jablka trochu srouhanky med skořice rozinky vlašské oříšky
vanilínový cukr na posypání
Postup:
Z hladké mouky, ztuženého tuku a piva vypracujeme těsto, které rozdělíme na šest dílu. Na tolik nohavic štrůdlu nám totiž tato dávka těsta vystačí. Jednotlivé díly těsta vyválíme na podélné placky, které posypeme trochou strouhanky a poklademe nastrouhanými jablky promíchanými s medem, skořicí, vlašskými ořechy a rozinkami.
Štrůdl zabalíme a dáme upéci na vymazaném plechu. Babičin štrůdl pečeme, než získá nazlátlou barvu. Jakmile je štrůdl upečený, posypeme jej vanilínovým cukrem a můžeme podávat ještě teplý nebo nechat vychladnout.
O receptu Babičin štrůdl 20.08.2010 11.08.2011
1148x, uvařeno: 20x
Babičin štrůdl