Počet osob:
4
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience:
1 ananas 30 g másla 100 g cukru 8 cukrářských piškotů 6 lžic ananasové šťávy 2 lžíce kokosového likéru 3 žloutky kůra z 1 citrónu 250 g mascarpone nebo žervé 150 g netučného jogurtu 1 lžíce kakaa
snítka máty na ozdobu
Postup:
Ananas nakrájíme na kolečka. Odřežeme kůru a vykrojíme tvrdý střed, ananas pak nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a ananas asi pět minut dusíme. Necháme vychladnout. Formu 16 x 21 cm vyložíme piškoty a pokapeme je ananasovou šťávou, smíchanou s likérem. Na piškoty rozdělíme polovinu ananasu. Žloutky, 3 lžíce horké vody a cukr vyšleháme do pěny.
Přidáme citrónovou kůru. Mascarpone nebo žervé ušleháme s jogurtem a po lžících vmícháváme do žloutkové pěny. Polovinu krému rozetřeme na vrstvu ananasu. Na krém dáme druhou polovinu ananasu a zbývajícím krémem ho překryjeme. Dezert uložíme na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ananasové tiramisu posypeme kakaem a ozdobíme lístečky máty.
O receptu Ananasové tiramisu 24.03.2012 31.03.2012
45x, uvařeno: 25x
Ananasové tiramisu