Počet osob:
8
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience:
8 porcí filé z lososa (á 170g) 3 lžíce světlého hnědého cukru 1 lžíce medu 2 lžíce (30g ) másla 4 lžíce dijonské hořčice 2 lžíce sójové omáčky 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru rostlinný olej sůl a pepř
Postup:
V malém kastrolku na středním ohni rozehřejeme cukr, med a máslo. Sejmeme z ohně a zašleháme do směsi olej, hořčici, zázvor a sójovou omáčku. Dáme stranou a necháme vychladnout. Předehřejeme zahradní gril na střední teplotu. Lososa potřeme olejem, osolíme, opepříme. Lososa položíme kůží dolů na gril a na masovou stranu rozdělíme uvařenou cukrovou směs. Grilujeme 6–8 minut a po 5–6 minutách na grilu lososa otočíme, až je středně upečený.
TIP: Amerického grilovaného lososa lze připravit na grilu v troubě. Nejdříve kůží nahoru, potom otočíme a potřeme cukrovou směsí a ještě chvíli grilujeme.
O receptu Americký grilovaný losos 10.08.2011 10.08.2011
274x, uvařeno: 2x
Americký grilovaný losos