Abruzská hruška – recept

Připravte si tento rychlý nepečený dezert. Hrušky se skvěle doplňují se sladkým žervé a pistáciemi na povrchu.

Hrušky jsou chutné a všestranné ovoce, které se užívá po staletí. Hrušeň pochází z Evropy, severní Afriky a některých částí Asie a dnes se pěstuje v mnoha částech světa. Hrušky jsou skvělým zdrojem vitaminu C, vlákniny a antioxidantů, což z nich činí zdravý doplněk každého jídelníčku. I jako pečená hruška.

Hrušky jsou k dostání v různých tvarech a velikostech, od malých a kulatých až po velké a hruškovité, a mají různé barvy, od zelené přes žlutou, červenou a hnědou. V závislosti na odrůdě mohou být hrušky křupavé a šťavnaté nebo měkké a sladké.

Hrušky se často konzumují syrové, ale lze je také tepelně upravovat na různé způsoby, například do koláčů, dortů či zpracovat do pečených čajů nebo se skvěle hodí k francouzským palačinkám.

Hrušky jsou skvělým zdrojem živin a mohou přispět k posílení imunitního systému, zmírnění zánětů a ochraně kardiovaskulárního systému. Jsou také bohaté na vlákninu, která pomáhá udržovat zdravý trávicí systém a pomáhá při hubnutí.

Při nákupu hrušek hledejte takové, které jsou pevné, nepoškozené a bez otlaků. Hrušky by se měly skladovat v chladničce, kde vydrží až pět dní. Pokud si na nich chcete pochutnat dříve, můžete je nechat den nebo dva při pokojové teplotě, dokud nejsou zralé.

Hrušky jsou chutné a výživné ovoce, které si můžete vychutnat na mnoho způsobů. Ať už je konzumujete syrové nebo vařené, hrušky jsou skvělou svačinou nebo doplňkem jakéhokoli jídla či pití, jako je sangria nebo různá smoothie.

Ingredience na Abruzskou hrušku

  • 4 hrušky
  • 200 g žervé
  • 50 g pistáciových oříšků
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 citron

Postup na Abruzskou hrušku

  1. Dobře vyzrálé hrušky omyjeme, osušíme a podélným řezem rozkrojíme na poloviny.
  2. Z obou půlek hrušek vyřízneme jadřinec a vnitřek hrušky pokapeme citronovou šťávou.
  3. Dále si ušleháme vanilkový cukr s žervé a touto směsí naplníme poloviny hrušek. K plnění používáme cukrářské zdobítko, z něhož vyšlehaný krém vytlačujeme.
  4. Nakonec si nasekáme pistáciové oříšky, kterými hrušky posypeme.

Věděli jste, že?

Z hrušek můžete připravit vynikající hruškový dort s krémem.

Hrušky jsou skvělým zdrojem vlákniny. Vláknina je důležitá pro udržení zdravého trávicího systému, protože pomáhá udržovat pravidelnost a může pomáhat snižovat hladinu cholesterolu. Strava s vysokým obsahem vlákniny může také pomoci předcházet zácpě.

Obsahují i vápník a hořčík, které jsou důležité pro zdraví kostí. Tyto minerály pomáhají udržovat kosti silné a zabraňují vzniku osteoporózy.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang