Tvarohová bábovka – recept

Receptů na bábovku není nikdy dost. Tvarohová, broskvová nebo kakaová. Každý má svou oblíbenou bábovku. Její příprava je jednoduchá a chutná skvěle. Tak proč se do ní nepustit?

Ingredience:

  • 250g polohrubé mouky
  • 250g Hery
  • 250g cukru
  • 250g tvarohu
  • 3 vejce
  • vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • hrst rozinek

Postup:

Předehřejeme troubu na 170 °C.

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo vyšleháme do pěny, pak vmícháme tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Kdo chce, může přidat pár lžic rumu.

Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Důkladně promícháme.

Ze bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do těsta. Poté těsto vlijeme do formy a dáme péct na 50–60 minut.

Propečení vyzkoušíme špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, je pečeno.

Bábovku necháme zchladnout v otevřené troubě.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang