Masový štrůdl – recept

Když jde o štrůdl, možnosti jsou neomezené. Ať už jde o slanou či sladkou variantu, nikdy nezklame. Rychlým pohoštěním pro nečekanou návštěvu je masový štrůdl.

Ingredience:

  • listové těsto
  • plnotučnou hořčici
  • pikantní salám
  • šunkový salám
  • zauzený sýr
  • plátkový eidam
  • žampiony
  • máslo
  • grilovací koření
  • sezamová semínka
  • steakové koření
  • klásky malých kukuřic

Postup:

Z listového těsta vyválíme placku a natřeme jí plnotučnou hořčicí.

Na to klademe plátky salámu, plátky sýrů, žampiony a klásky kukuřic.

Vše zabalíme a natřeme máslem, posypeme grilovacím a steakovým kořením a sezamem.

Dáme péct na 180 stupňů, dokud těsto nezezlátne.

Slaný štrůdl podáváme teplý i studený.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang