Snadné hry pro nováčky, kteří se chtějí hlavně bavit

V dnešní uspěchané době se člověk během dne sotva zastaví. Nicméně i ty krátké chvilky mohou přinést našemu mozku úlevu v pohodě činnosti, jež je zcela odlišná od té, jíž se věnujeme v práci. Máme na mysli využit pauz mezi jednáními či při cestě hromadnou dopravou k zábavě, kterou máme každý po ruce díky mobilním telefonů.

Člověk hned nemusí trávit hodiny hraním, sem tam ale nemůže tato zábava ublížit, navíc když se bude jednat o hru, která tříbí paměť nebo postřeh. A právě několik takových nenáročných titulů jsme připravili v tomto článku. Chápeme totiž, že někdo, kdo má sice roky mobil, ale v podstatě ho používá jen práci, třeba neví, kde by v obrovském množství měl začít hledat nebo jak stáhnout Fortnite na mobil, a tato doporučení mu mohou pomoci.

Zároveň jsme se chtěli vyhnout hrám, které člověku vyskočí jako první v doporučených. Nabízíme takové, které jsou značně populární, ale ne tak profláknuté jako Fruit Ninja nebo Candy Crush.

Hrací automaty

Co si budeme povídat, mezi nejpopulárnější typ her na světě patří hrací automaty, které jsou tady s námi už dlouhá desetiletí. Lidé si k nim vždy snadno našli cestu, protože princip je jednoduchý a dříve bývaly na každém rohu, přičemž jsou hrací automaty snadno k dohledání na internetu. Jejich online podoba nadále láká díky líbivé grafice a snadné hratelnosti. Pokud se potřebujete jednou za čas odreagovat, může jít o skvělou zábavu. Hrát se dají totiž jak na notebooku, tak na mobilu, takže jsou vám dostupné kdykoliv a kdekoliv.

Oproti následujícímu tipu zde člověk musí dávat pozor na rozumnou výši vkladu i na to, jak točí, tudíž se jedná o způsob zábavy, který vyžaduje od člověka určité zapojení, na oplátku ale poskytuje notnou dávku adrenalinu.

Unpacking

Nyní se podívejme na něco nenáročného, co člověku umožní vypnout mozek, věnovat se poklidné činnosti a nechat se ukolébat oku příjemnou grafikou a milým soundtrackem. Jak už název vypovídá, ve hře Unpacking se hráč ocitne ve svém novém pokoji, kde na něj čeká několik krabic. Ty postupně otevírá, vybaluje z nich věci a umisťuje je po pokoji tam, kam se mu zlíbí. Ač premisa zní skoro jednoduše či možná směšně, pravdou však je, že hry s podobnou náplní jsou velmi populární.

Lidé prostě potřebují oddech, přičemž Unpacking představuje přesně takovou zábavu pro chvíli v kanceláři nebo při přejezdu mezi dvěma místy. Je to trošku podobné, jako když se člověk pokochá svou sbírkou autíček a třeba je trochu jinak rozestaví, neboť jde o relaxační, příjemnou činnost.

Golf Peaks

Pro lidi, kteří si chtějí čas zpestřit něčím trochu náročnějším, je hra Golf Peaks ideální. Jedná se o logickou hru, ve které člověk hraje minigolf, nicméně jiným způsobem, než by nás napadlo. Máme totiž k dispozici karty s jednotlivými údery, a tedy směry, které musíme kombinovat tak, aby se míček dostal do jamky. Hra nabízí 120 úrovní v různých barevných kombinacích neboli světech, jež představují výzvu. Zároveň Golf Peaks disponuje pěknou grafikou. Ta má na člověka uklidňující vliv, ovšem samotná hra se může v pozdějších úrovních stát až nervy drásající, když už nevíme, jak bychom karty poskládali.

Railbound

Zde se vracíme opět spíše k jednodušším hrám, když Railbound je sice stále klasifikován jako puzzle, ovšem nijak náročný. V principu jde o stavbu železnice, člověku ale tak nějak automaticky vykouzlí na tváři úsměv skutečnost, že cílem hry je dopravit do destinace dva pejsky. Grafika je stejně jako u Golf Peaks velmi hezká, sama o sobě uklidňující, a na rozdíl od předchozího titulu zde nehrozí, že se někdo příliš zasekne. Jak jedna redakce trefně poznamenala, Railbound je opravdovým balzámem na duši.

Mini Metro

Mini Metro pak představuje ideální kombinaci snadné hry s adrenalinem, protože v prvních chvílích se skutečně jedná o relaxační činnost. Na obrazovce se vám objevují stanice metra, které je třeba propojit. K tomu máte k dispozici vždy omezený počet vozů a vagónů, a zpočátku je hra zcela poklidná a milá. Jenže najednou se nám začnou na jedné ze stanic hromadit různé tvary, představující cestující, a tehdy startuje závod o to, zda se nám podaří problém včas vyřešit. 

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang