Zeleninový salát s vejcem

Zeleninový salát je skvělý způsob, jak získat notnou dávku vitamínů, minerálů a vlákniny! Je to skvělý způsob, jak snadno a chutně zařadit do jídelníčku různé druhy zeleniny. Kombinace s vejcem tvoří lehký a výživný pokrm s různými chutěmi a strukturami. Navíc se snadno připravuje a lze ho podávat jako přílohu nebo hlavní jídlo.

Ingredience:

  • 2 vejce natvrdo, nakrájená na kostičky
  • 2 šálky polníčku
  • 1/2 šálku cherry rajčátek, rozpůlených
  • 1/4 šálku červené cibule nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku nakrájené okurky
  • 1/4 šálku nakrájené papriky
  • 1/4 šálku rozdrobeného sýra feta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Ve velké míse smíchejte polníček, rajčata, červenou cibuli, okurku, papriku a sýr feta.

V malé misce našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, dijonskou hořčici a sůl a pepř.

Salát přelijte zálivkou a promíchejte. Navrch dejte na kostičky nakrájená vejce a podávejte. Do zeleninového salátu je možné dát i kuřecí maso.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang