Zapékané brambory s uzeným a okurkou – recept

Pečené brambory s uzeným masem jsou opravdu vynikající kombinace. Uzení masa dodá bramborám skvělou chuť a brambory pomohou vyvážit pikantní chutě masa. Tento netradiční recept uchvátí každého a kyselá okurka při podávání mu dodá šmrnc.

Ingredience:

  • 2 velké brambory na pečení
  • 200 g uzeného masa nakrájeného na tenké plátky
  • 1/2 hrnku strouhaného sýra čedar
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 šálku nasekané pažitky na ozdobu

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory vydrhněte a několikrát propíchněte vidličkou. Položte je na plech a pečte 1 hodinu nebo dokud nezměknou vidličkou.

Vyjměte brambory z trouby a podélně je rozkrojte na polovinu. Vydlabejte dužinu brambor a vložte ji do mísy. Do mísy přidejte uzené maso, sýr čedar, zakysanou smetanu, máslo, sůl a pepř. Dobře promíchejte.

Bramborovou směs rovnoměrně rozdělte do bramborových šupin. Plněné brambory položte zpět na plech a pečte dalších 15 minut. Ozdobte pažitkou a podávejte s kyselou okurkou. Nejedná se o klasické české zapečené brambory, nýbrž o zajímavou variaci receptu. Chuťově se ale od tradice příliš nevzdaluje.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang