Těstoviny s česnekem a parmazámem – recept

Česnek a parmazán jsou klasickou oblíbenou kombinací, která nikdy nezklame. Jídlo je jednoduché a snadno se připravuje, takže je skvělou volbou pro rychlou večeři. Určitě zachutná celé rodině!

Ingredience:

  • 300 g nevařených fettuccine
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup:

Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Přidejte fettuccine a vařte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou al dente; slijte vodu.

Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Vmíchejte česnek a vločky červené papriky; vařte a míchejte, dokud česnek lehce nezhnědne, asi 2 minuty.

Snižte teplotu na minimum a vmíchejte parmazán a petrželku. Do pánve přidejte uvařené fettuccine a promíchejte je. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang