Tarhoňa – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Hovězí maso

Ingredience:

1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě sůl či podravka sladká nebo pálivá paprika 1/2 balíčku těstovinové rýže tarhoňa troška oleje 1 cibule kečup

Postup:

Příprava omáčky na tarhoňu je snadná – hovězí maso z konzervy krátce podusíme, přidáme sladkou či pálivou papriku a trochu kečupu. Omáčku ještě chvíli dusíme a máme hotovo.Tarhoňa – těstovinovou rýži opražíme na oleji do růžova, podlijeme vodou (dvojnásobek objemu rýže), osolíme (popř. ochutíme podravkou) a dáme dusit do trouby – tarhoňu dusíme dokud se neodpaří voda.

Hotovou tarhoňu podáváme s trochou omáčky, kečupu a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí.
O receptu Tarhoňa 20.08.2010 20.08.2010

 

Tarhoňa

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang