Zařazení:
Ingredience:
1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě sůl či podravka sladká nebo pálivá paprika 1/2 balíčku těstovinové rýže tarhoňa troška oleje 1 cibule kečup
Postup:
Příprava omáčky na tarhoňu je snadná – hovězí maso z konzervy krátce podusíme, přidáme sladkou či pálivou papriku a trochu kečupu. Omáčku ještě chvíli dusíme a máme hotovo.Tarhoňa – těstovinovou rýži opražíme na oleji do růžova, podlijeme vodou (dvojnásobek objemu rýže), osolíme (popř. ochutíme podravkou) a dáme dusit do trouby – tarhoňu dusíme dokud se neodpaří voda.
Hotovou tarhoňu podáváme s trochou omáčky, kečupu a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí.
O receptu Tarhoňa 20.08.2010 20.08.2010
Tarhoňa