Tajemství v alobalu – recept

Pečené brambory s klobásou jsou chutné a syté jídlo. Je to skvělá kombinace pikantních chutí. Vydatné tajemství v alobalu uspěje v každé rodině a je hitem na party a grilování.

Ingredience:

  • 2 klobásky
  • 4 větší brambory
  • 1 velká cibule
  • 1 čerstvá paprika
  • mletá sladká paprika nebo chilli
  • pepř
  • sůl
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 2 polévkové lžíce vody
  • alobal na zabalení

Postup:

Očištěné syrové brambory nakrájíme na středně velké plátky. Papriku na proužky a cibuli na kolečka. Klobásy nebo kabanos zbavíme vrchní slupky a podélně rozkrojíme na čtvrtky.

Nachystáme si 2 větší obdélníky alobalu tak, aby se tam vešly a daly se dobře zabalit obě porce. Na 1 stranu alobalu navrstvíme hromadu prokládanou klobáskou, brambory a uvedenou zeleninou.

Každou porci mírně osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Kdo má rád ostré může přidat chilli nebo nasekanou feferonku.

Pokapeme olejem a vodou. Přikryjeme přebývající stranou alobalu, okraje přehneme, zabalíme tak, aby nic nevytékalo. Pečeme položené na plechu v troubě asi 1/2 hodiny.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang