Štrůdl – recept

Štrůdl je oblíbený dezert, který se snadno připravuje a na kterém si každý pochutná. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky ovoce nebo zeleniny, a lze jej snadno přizpůsobit individuálním chutím. Klasikou, která nikde nezklame, je jablečný štrůdl.

Ingredience:

  • 1 balení listového těsta
  • 4 ks jablek
  • 2 lžičky strouhanky
  • dle chuti skořicový cukr
  • vejce

Postup:

Listové těsto rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme plát a těsto jemně posypeme strouhankou.

Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo je můžeme i nastrouhat.

Plátky jablek vložíme na těsto a posypeme skořicovým cukrem, zavineme. Zvrchu potřeme šlehaným vejcem.

Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 25 minut při 175 °C.

Hotový štrůdl necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme ho

Z jednoho balení listového těsta máme dvě nohavice jablečného štrůdlu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang