Frankfurtský závitek – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Vepřové maso, Uzeniny

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

50 minut

Ingredience:

4 vepřové rízky 2 nožičky frankfurtského párku 100 g nivy hladká mouka vejce a strouhanka na obalení olej na smažení citron pepř

sůl

Postup:

Maso rozklepeme, jemně osolíme, opepříme a posypeme nastrouhanou nivou. Na každý plátek dáme půlku nožičky frankfurtského párku, zabalíme a obalíme v trojobalu. Frankfurtské závitky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Při podávání závitky pokapeme citronem. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Tip: Maso naklepáváme na navlhčeném prkénku, suché prkénko saje z masa šťávu a maso zbytečně ztratí šťavnatost.

O receptu Frankfurtský závitek 03.03.2012 10.03.2012

 

Frankfurtský závitek

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang