Špikované krůtí filátko pečené v křehkém těstě – recept

Milovníci drůbeže by měli zbystřit. Špikované krůtí filátko pečené v křehkém těste je lahůdka, která nemá jen tak ledajaké obdoby. Směs masa společně s čerstvými bylinkami a zeleninou tvoří výborný pokrm, jenž dokáže překvapit i nejlepší šéfkuchaře.

Ingredience:

  • 500 g krůtí maso
  • 1 balení baby karotka
  • 1 balení zelených fazolek
  • 250 g šunky

Na marinádu:

  • 100 g pesta nebo čerstvých bylinek
  • 100 g parmezán
  • balení žampionů

Těsto:

  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • špetka muškátový oříšek
  • 4 lžíce vlažné vody
  • vejce

Omáčka:

  • hořčice
  • med
  • smetana

Postup:

Krůtí maso důkladně omyjte a nakrájejte, prošpikujte babycarotku a zelenou fazolkou (pro konečnou mozaiku při řezu). Připravte si směs. Žampiony nejprve poduste, pak nakrájejte na drobno a smíchejte s pestem a parmezánem. Maso lehce posolte a potřete směsí. Zabalte do plátku šunkci a vložte do pekáče. Takto připravené maso nechte krátkou dobu v chladu odležet.

Mezitím si připravte jednoduché těsto z vlažné vody, oleje, hladké mouky, soli a jemně muškátového oříšku. Těsto propracujte do tuhosti podobné těstu na domácí buchty.

Porci masa zabalte do tenké vrstvy těsta, důkladně uzavřete všechny dírky, které se určitě udělají, potřete rozšlehaným žloutkem, jemně propíchněte vidličkou, aby maso neprasklo, a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 25 až 30 minut.

Při podávání porci krůtího filátka rozřízněte napůl, aby vynikla mozaika, jemně podlijte omáčkou z plnotučné hořčice,medu a smetany.

Na první pohled pokrm vypadá jako pracný, avšak zkušený kuchař se nemá čeho obávat. Krůtí filátko ozvláštní jakoukoliv zvláštní příležitost.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang