Smetanová okurková omáčka – recept

Názvy:      A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  Z 

Zařazení:

Omáčky

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

4 lžíce světlé instantní jíšky 2 lžičky krystalového cukru 200 g smetany ke šlehání 1 hovězí (zeleninový) bujón 400 ml vody

100 g sterilovaných okurek

Postup:

Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme 100 g na jemno nakrájených sterilovaných okurek. Vaříme podle tuhosti okurek 10 – 15 minut. Vložíme kostku bujónu (masox ne) a po rozpuštění vsypeme 4 vrchovaté lžíce světlé jíšky. Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut. Do omáčky vmícháme 200 g šlehačky, krátce prohřejeme a dochutíme 2 lžičkami cukru. Bujón lze nahradit solí.

Smetanovou okurkovou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborům a vařenému vejci.

O receptu Smetanová okurková omáčka 16.10.2011 17.10.2011

20x, uvařeno: 1x

JanaB



11

Další fotografie k receptu Smetanová okurková omáčka

Smetanová okurková omáčka

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Kategorie receptů

Podobné recepty jako Smetanová okurková omáčka:

Skvělá sýrová omáčka k masu, Omáčka s vůní itálie, Brokolicová omáčka s kuřecím masem, Česneková omáčka se sojovými plátky, Smetanovo-česneková omáčka, Zeleninová omáčka, Houbová omáčka, Jednoduchá omáčka, Omáčka z vepřového jazyka, Bramborová omáčka, Omáčka z mletého, Omáčka alá svíčková, Cibulová omáčka, Kečupová omáčka na špagety, Pórková omáčka s těstovinami, Petrželová omáčka se sýrem, Boloňská omáčka na špagety, Omáčka na špagety, Sýrová omáčka na těstoviny, Smetanová polévka dle babičky,

Často hledané recepty:

svíčková omáčka, sýrová omáčka, jednoduchá sýrová omáčka, rajská omáčka, koprová omáčka, omáčka sýrová, houbová omáčka, znojemská omáčka, křenová omáčka, hrachová omáčka,

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang