Syrečková roláda – recept

Roláda z olomouckých tvarůžků je vynikající a chutná skvěle. Vynikající ingredience spolu výborně ladí a jsou skvělé na rodinnou večeři nebo jako občerstvení pro hosty.

Ingredience:

  • 2x balení olomouckých tvarůžků
  • 2 vejce
  • pórek
  • listové těsto
  • olivový olej

Postup:

Na olivovém oleji osmahneme pórek, přidáme na kostičky nakrájené syrečky a necháme rozpustit, poté přidáme vejce. Směs už není třeba solit ani jinak přichucovat, syrečky jí dodají svou typickou příchuť.

Listové těsto rozválíme a směs syrečků na ni rozprostřeme. Zabalíme do rolády a pečeme při 200 stupních asi 10-15 minut. Dá se péct také jako syrečkový koláč.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang