Řezy míša – recept

Míša řezy jsou tradiční ruské občerstvení, které se obvykle podává jako dezert. Recept se může lišit v závislosti na regionu, ale většina variant Míša plátků zahrnuje smíchání těsta z másla, cukru, vajec a mouky a následné nakrájení těsta na malé obdélníčky. Tyto obdélníčky se pak plní marmeládou, medem nebo ořechy a pečou se dozlatova a do křupava. Vychutnejte si Míša řezy s šálkem čaje!

Ingredience:

  • 1 ½ hrnku hladké mouky
  • ½ hrnku moučkového cukru
  • 1 šálek sušeného kokosu
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 1 šálek kokosového kondenzovaného mléka
  • 2 polévkové lžíce krémového arašídového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • hrst čokoládových lupínků nebo směs posypky, sušeného ovoce, nasekaných ořechů (nepovinné)

Postup:

Předehřejte troubu na 177 1C. Vyložte plech pergamenovým papírem nebo silikonovou podložkou na pečení.

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a kokos. Ve střední míse smíchejte rozpuštěné máslo, kondenzované mléko, arašídové máslo a vanilkový extrakt.

Mokrou směs přidejte k suchým přísadám a promíchejte, dokud se nespojí. Pokud používáte volitelné polevy, vmíchejte je nyní.

Směs rozdělte na malé kuličky a vtlačte je na připravený plech, přičemž mezi nimi nechte malou mezeru.

Pečte 10-12 minut nebo dokud nejsou na povrchu zlatavě hnědé.

Nechte několik minut vychladnout a poté přeneste na mřížku, aby zcela vychladly. Vychutnejte si!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang