Rafaelo koláč – recept

Rafaelo koláč je vynikající. Skvěle kombinuje sladkou a krémovou chuť a ta z něj dělá dokonalý dezert. Křupavá kůrka a jemná, sladká kokosová náplň vytvářejí neodolatelnou pochoutku.

Ingredience:

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky pol. mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1,5 hrnku kokosu
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 šlehačka
  • čokoládová poleva
  • ovoce na ozdobu

Postup:

Používáme hrnek o objemu 0,25 l. Všechny ingredience dáme do jedné misky a vyšleháme dohromady. Hotové těsto pak vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně posypeme směsí cukru a kokosu.

Ještě teplý koláč (hned po vytažení z trouby) zalijeme rovnoměrně šlehačkou po celé ploše. Necháme vychladnout. Na závěr lze polít čokoládovou polevou a ozdobit ovocem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang