Punčové jahodové řezy – recept

Kdo by jim odolal. Punčové řezy jsou již dlouhá léta a desetiletí jedním z nejoblíbenějších českých dezertů. Ve spojení s jahodami jde o kombinaci přímo neodolatelnou.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 220 g cukru
  • 115 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 6 lžic rumu
  • 80 g sekaných opražených mandlí
  • 300 ml jahodového pyré

Poleva:

  • 1 čokoláda na vaření
  • 2 lžíce másla

Postup

Z poloviny cukru, tří vajec, mouky, soli a prášku do pečiva ušleháme těsto, které rozetřeme na plechy vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme v troubě asi při 200 °C. Jahodové pyré si připravíme rozmixováním jahod (čerstvých či rozmražených).

Vychladlý plát rozdělíme na dvě části. Jednu část rozdrobíme a smícháme s jahodovým pyré, mandlemi a rumem a s druhou polovinou cukru. Touto směsí potřeme druhý plát těsta a uhladíme. Povrch polijeme čokoládovou polevou a punčové řezy jsou hotové.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang