Zařazení:
Ingredience:
1-2 kg vepřové plece 3 cibule 4 dc bílého vína sůl pepř celý 6 bobkových listů
Postup:
Maso pokrájíme na větší kostky, dáme do větší mísy, přidáme na kostky nakrájené cibule, sůl, pepř celý, bobkový list a vše nejméně 15 minut promačkáváme a postupně přiléváme víno. Nakonec zatěžkáme a dáme do chladna alespoň na 24 hodin uležet. Na druhý den si na ohništi, či na grilu naděláme hodně žhavého, maso napícháme na tyče hodně na jej na sebe natlačíme a pozvolna opékáme na žhavém a poléváme troškou vína.
Když je maso do zlatova, zkusíme sirkou zda je hotové a podáváme s chlebem a zelným salátem.
O receptu Pravý šašlik 20.08.2010 01.09.2010 466x
Pravý šašlik