Polévka z rajčat a mletého masa – recept

Polévka z rajčat a mletého masa je klasickým jídlem, které se snadno připravuje a ideálním způsobem, jak se zahřát v chladném dni. Tato lahodná polévka kombinuje sladkost rajčat s pikantní chutí hovězího masa, což z ní činí vydatné a syté jídlo.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 plechovky nakrájených rajčat
  • 1 l hovězího vývaru
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Olivový olej rozehřejeme ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidáme cibuli a česnek a necháme zesklovatět.

Přidáme mleté hovězí maso a oregano a za občasného míchání vaříme, dokud není hovězí maso propečené, asi 8 minut.

Přidáme nakrájená rajčata, hovězí vývar, rajčatový protlak, cukr, sůl a pepř a promícháme. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme 20 minut.

Ochutnáme a podle potřeby přidáme koření. Vmícháme petrželku a můžeme podávat.

Komu zbydou nějaká rajčata a protlak, může je využít do rajské omáčky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang