Plněný hermelín – recept

Hermelín je král sýrů, o tom není sporu. Kdejaký sýrový talíř se bez něj neobejde. Letní grilování jakbysmet. A co teprve plněný hermelín? Plný rozmanitých chutí podle gusta každé hospodyňky.

Ingredience

  • 4 hermelíny
  • 10 dkg turistického salámu
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 větší cibule
  • 4 lžičky ostrý kečup
  • koření dle vlastní chuti
  • 4 lžičky plnotučná hořčice
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup

Hermelíny podélně rozkrojíme na 3 plátky jako dort. Spodní díl potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe na něj tenká kolečka cibule, salám a plátky rajčete. Okořeníme podle chuti. Přidáme další díl, který potřeme ostrým kečupem, na něj dáme papriku, rajče a salám. Opět okořenit.

Přiklopíme poslední vrstvu a spíchneme párátky. Pečeme v troubě asi 7-10 minut. Hotový sýr se lehce rozteče a chutě se spojí. Hermelínovou pochoutku podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou nebo s vařenými brambory a salátem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang