Plněné brambory po slovensku – recept

Plněné brambory jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky surovin. Jsou skvělým sytým jídlem. Lze je připravit dopředu a ohřát, takže jsou vhodnou volbou pro rušné všední večery.

Ingredience:

  • mleté hovězí maso z polévky
  • oloupané syrové brambory
  • pepř
  • sůl
  • celé vejce
  • strouhanka
  • olej
  • červená mletá paprika
  • cibule

Postup:

Hovězí maso z polévky pomeleme na mlýnku spolus cibulí (syrovou), přidáme pepř, sůl, vejce a strouhanku.

Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na větší kousky. Oloupeme si syrové brambory, doprostřed vyřízneme důlek, a spodní a horní část brambor seřízneme do roviny tak, aby brambory v kastrůlku stály a naplníme je masovou směsí.

Posadíme do kastrolu na zapěněnou cibuli. Brambory mají vzhled hříbečků. Posypeme červenou paprikou a podlijeme vodou asi do poloviny brambor.

Dusíme až na dně kastrolu zůstane červená šťávička. Plněné brambory po slovensku polijeme a podáváme.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang