Pizza se smetanou a lososem – recept

Pizza se smetanou a lososem je jedinečnou a lahodnou kombinací chutí. Smetana dodá pizze krémovou a bohatou chuť, zatímco losos jí dodá slanou chuť. Kombinace těchto dvou ingrediencí vytváří lahodnou a jedinečnou pizzu, která jistě potěší každý jazýček.

Ingredience:

  • 1 připravené těsto na pizzu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek vařeného lososa nakrájeného na menší kousky
  • 1/2 šálku husté smetany
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1/2 šálku strouhaného sýra mozzarella

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a vařte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte lososa a vařte další 2 minuty. Ve středně velké míse vyšlehejte smetanu, parmazán, vločky červené papriky a petrželku.

Směs smetany rozetřete na pizzovou krustu. Navrch dejte lososovou směs a sýr mozzarella. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud kůrka nezezlátne a sýr se nerozpustí a nevytvoří bublinky. Před krájením a podáváním nechte 5 minut vychladnout. Základem všeho je však dobré těsto na pizzu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang