Názvy: A B C Č D E F G H I J K L M N O P R Ř S Š T U V Z Ž
Ingredience:
mladé kopřivy (množství dle potřeby), případně jen listy starších kopřiv sůl, pepř, muškátový oříšek (špetka) trochu mléka 1 lžíce stolního oleje 3 stroužky česneku maizena (1 malá sklenka)
Postup:
Mladé kopřivy opereme, uvaříme ve vodě doměkka, zcedíme a řádně rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přilijeme trochu mléka, osolíme 1/2 lžičkou soli, trochu opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Tuto směs přivedeme k varu, a přilijeme maizenu rozředěnou ve vodě (cca 1 sklenka. Jakmile se směs začne zahušťovat přilijeme 1 lžící oleje a přidáme 3 rozmačkané stroužky česneku. Krátce povaříme a máme špenát hotový. Je hedvábně sametový, výživný a vynikající. Dobrou chuť!
O receptu Pikantní špenát z kopřiv 20.08.2010 20.08.2010
427x, uvařeno: 1x
1
Další fotografie k receptu Pikantní špenát z kopřiv
Fotografie tohoto receptu dosud chybí, ale můžeš ji zkusit vyhledat googlem
Pikantní špenát z kopřiv
K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář
Poslední související příspěvky v diskusním fóru
Hledání v receptech
Kategorie receptů
Podobné recepty:
Pikantní utopenci, Zapečený špenát, Pikantní bramborový salát s nivou, Pikantní pohanková směs, Pikantní rybí file, Pikantní králičí řízky, Pikantní filé, Špenát na turecký způsob, Pikantní aljašská treska, Pikantní jablečná polévka, Listový špenát s mlékem, Pikantni mrkvička, Pikantní delikatesa, Špenát s noky, Pikantní kuřecí nudličky se zeleninou a americkými, Pikantní králík, Špenát na lahodný způsob, Kuřecí pikantní kapsy, Pikantní kuřecí jatýrka se slaninou, Vepřová pečeně pikantní, Pikantní špíz se žamiony, Pikantní špagety, Pikantní šátečky, Pikantní kuřecí řízečky, Pikantní klobásy, Pikantní celer, Pikantní kuřecí placičky, Pikantní celerový řízek, Pikantní fazolky, Taťkovy pikantní plátky na houbách, …