Pikantní špenát z kopřiv – recept


Názvy:        A  B  C  Č  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  R  Ř  S  Š  T  U  V  Z  Ž 

Ingredience:

mladé kopřivy (množství dle potřeby), případně jen listy starších kopřiv sůl, pepř, muškátový oříšek (špetka) trochu mléka 1 lžíce stolního oleje 3 stroužky česneku maizena (1 malá sklenka)

Postup:

Mladé kopřivy opereme, uvaříme ve vodě doměkka, zcedíme a řádně rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přilijeme trochu mléka, osolíme 1/2 lžičkou soli, trochu opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Tuto směs přivedeme k varu, a přilijeme maizenu rozředěnou ve vodě (cca 1 sklenka. Jakmile se směs začne zahušťovat přilijeme 1 lžící oleje a přidáme 3 rozmačkané stroužky česneku. Krátce povaříme a máme špenát hotový. Je hedvábně sametový, výživný a vynikající. Dobrou chuť!

O receptu Pikantní špenát z kopřiv 20.08.2010 20.08.2010

427x, uvařeno: 1x

Martin

 



1

Další fotografie k receptu Pikantní špenát z kopřiv

Fotografie tohoto receptu dosud chybí, ale můžeš ji zkusit vyhledat googlem

Pikantní špenát z kopřiv

+ vložit nový komentář

K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

 

Hledání v receptech

Kategorie receptů

Podobné recepty:

Pikantní utopenci, Zapečený špenát, Pikantní bramborový salát s nivou, Pikantní pohanková směs, Pikantní rybí file, Pikantní králičí řízky, Pikantní filé, Špenát na turecký způsob, Pikantní aljašská treska, Pikantní jablečná polévka, Listový špenát s mlékem, Pikantni mrkvička, Pikantní delikatesa, Špenát s noky, Pikantní kuřecí nudličky se zeleninou a americkými, Pikantní králík, Špenát na lahodný způsob, Kuřecí pikantní kapsy, Pikantní kuřecí jatýrka se slaninou, Vepřová pečeně pikantní, Pikantní špíz se žamiony, Pikantní špagety, Pikantní šátečky, Pikantní kuřecí řízečky, Pikantní klobásy, Pikantní celer, Pikantní kuřecí placičky, Pikantní celerový řízek, Pikantní fazolky, Taťkovy pikantní plátky na houbách, …

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang