Papriky plněné brynzou – recept

Plněné papriky nemusejí vždy být vařené nebo pečené. Mohou být i čerstvé a syrové, a přesto ozvláštní nejeden kuchyňský stůl. Zdravá svačinka v podobě plněných čerstvých paprik stojí za vyzkoušení.

Ingredience

  • 4 ks paprikové lusky
  • 150 g brynzy
  • 100 g pomazánkového másla
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • sůl

Postup

Nejdříve si připravíme papriky, které omyjeme a zbavíme vnitřků se semínky. Poté papriky osušíme a dáme se do přípravy brynzové náplně.

Do misky vložíme pomazánkové máslo a brynzu a vše vymícháme dohladka. Křen nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do náplně, přisolíme a znovu důkladně promícháme. Hotovou brynzovou náplní naplníme papriky a vychladíme je v chladničce. Nakonec brynzové plněné papriky nakrájíme na kolečka a servírujeme s čerstvým pečivem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang