Kuře na kysaném zelí – recept

Recept kuře na kysaném zelí zní jako chutná a zajímavá kombinace. Pikantní a lehce nakyslá chuť kysaného zelí v kombinaci s pikantní chutí kuřete by mohla vytvořit úžasné jídlo. Jak na to?

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 1 lžička čerstvých tymiánových lístků
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek bílého vína
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 šálek mrkve nakrájené na kostičky
  • 1 šálek celeru nakrájeného na kostičky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 sklenice kysaného zelí
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Kuřecí prsa posypeme tymiánem, solí a pepřem. Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středně vysoké teplotě olej. Přidejte kuřecí maso a opékejte 2 minuty z každé strany nebo dokud nezhnědne.

Do pánve nalijte víno a vařte 1 minutu, nebo dokud se nesníží na polovinu. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek. Vařte 2 minuty za občasného míchání.

Přidejte kysané zelí, kuřecí vývar a bobkový list. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte 4 minuty. Vložte pánev do předehřáté trouby a pečte 15 minut, nebo dokud není kuře upečené.

Podávejte horké. Pokud zbudou kuřecí kousky, je možné z nich uvařit nudličky s uzeným sýrem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang