Kněžské řízky – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Drůbež, Skopové maso

Doba přípravy:

40 minut

Ingredience:

plátky bílého masa (telecí, kuřecí, krůtí) velké množství nakrájené cibule (minimálně 2 ks) sůl mletý bílý pepř několik vloček másla (cca 30 g) 200 g strouhaného sýru 100 ml bílého vína

Postup:

Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Maso naskládáme do nevymaštěného pekáčku, posypeme ho cibulí a poklademe vločkami másla. Dáme péct. Podle potřeby podléváme bílým vínem, případně vývarem. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct až se vytvoří kůrka.Kněžské řízky podáváme s brambory.
O receptu Kněžské řízky 20.08.2010 29.10.2011

Kněžské řízky

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang