Zařazení:
Hlavní jídla, Drůbež, Skopové maso
Doba přípravy:
40 minut
Ingredience:
plátky bílého masa (telecí, kuřecí, krůtí) velké množství nakrájené cibule (minimálně 2 ks) sůl mletý bílý pepř několik vloček másla (cca 30 g) 200 g strouhaného sýru 100 ml bílého vína
Postup:
Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Maso naskládáme do nevymaštěného pekáčku, posypeme ho cibulí a poklademe vločkami másla. Dáme péct. Podle potřeby podléváme bílým vínem, případně vývarem. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct až se vytvoří kůrka.Kněžské řízky podáváme s brambory.
O receptu Kněžské řízky 20.08.2010 29.10.2011
Kněžské řízky