Kapustové karbanátky s pohankou – recept

Kapustové karbanátky s pohankou jsou chutným a výživným pokrmem, který lze podávat jako předkrm nebo hlavní chod. Kombinace libového mletého hovězího masa, kapusty a pohanky vytváří chutné a zároveň zdravé jídlo. Tento pokrm je velmi snadný na přípravu a lze jej podávat spolu s oblíbenými přílohami.

Pohanka dodává masovým kuličkám oříškovou chuť a kapusta je lehce křupavá. Karbanátky jsou jedním z uvědomělých způsobů, jak připravit pohanku a zařadit ji do svého jídelníčku.

Ingredience:

  • 1/2 hlávky kapusty (nakrájené)
  • 1 lb mletého hovězího masa
  • 100 g strouhanka
  • 100 g pohanka
  • 1/4 šálku zelené cibule (nakrájené)
  • 1 vejce
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 šálku rostlinného oleje

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, uvařenou pohanku, strouhanku, zelenou cibuli, vejce, česnekový prášek, cibulový prášek, uzenou papriku, sůl a pepř. Smíchejte dohromady, dokud se nespojí.

Ze směsi vytvarujte 1 cm velké karbanátky. Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte masové kuličky a smažte, dokud nebudou ze všech stran hnědé cca 8-10 minut.

Do velké zapékací misky rozprostřete nakrájené kapusty a navrch dejte uvařené masové kuličky. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud zelí nezměkne a masové kuličky nebudou propečené.

Podávejte s oblíbenou omáčkou. Jako dezert doporučujeme vyzkoušet nejlepší smoothie.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang