Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou – recept

Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou jsou lahodným pokrmem inspirovaným Středomořím, který se hodí pro každou příležitost. Špízy se připravují z kostek jehněčího masa marinovaných ve směsi česneku, oregana, citronové šťávy a olivového oleje. Salsa z kaparů a oliv oživí pokrm přívalem chuti.

Ingredience:

  • 450 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu

Kaparovo-olivová salsa:

  • 1/4 šálky oliv bez pecky, nakrájených na kousky
  • 2 polévkové lžíce kaparů, okapané
  • 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 2 lžíce čerstvého oregana, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Postup:

Gril předehřejte na středně vysokou teplotu. Ve středně velké míse smíchejte olivový olej, česnek, sůl, pepř, oregano a rozmarýn. Přidejte kostky jehněčího masa a promíchejte. Jehněčí kostky navlékněte na špejle, asi 6-8 kusů na špejli.

Můžete je klidně prokládat různou zeleninou jako je například cibule, paprika či cuketa. Špízy grilujte asi 8-10 minut za občasného otáčení, dokud není jehněčí maso propečené. Mezitím připravte kaparovou salsu.

V malé misce smíchejte olivy, kapary, petrželku, oregano, olivový olej, ocet, sůl a pepř. Jehněčí špízy podávejte horké s kaparovo-olivovou salsou. Připravit si můžete také špíz ve slanině.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang