Zařazení:
Počet osob:
4
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience:
800 g jehněčí kýty 2 stroužky česneku 60 ml červeného vinného octa 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy sůl čerstvě mletý černý pepř dlouhé snítky rozmarýnu na salsu: 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce sterilovaných kaparů 30 g zelených oliv 1 lžička krupicového cukru
3 citrony
Postup:
Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a dáme do mísy. Přidáme rozetřený česnek, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promícháme. Mísu přikryjeme a maso necháme hodinu marinovat v lednici. Rozmarýnové snítky použijeme jako jehly a kostky masa na ně navlečeme. Grilovací pánev rozpálíme na vysokou teplotu a jehněčí špízy na ní ze všech stran opečeme.
Na citronovou salsu smícháme v misce kapary, olivy, cukr a na tenká kolečka nakrájený citron. Kaparovo-olivovou salsu podáváme k jehněčím špízům.
O receptu Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou 31.03.2012 31.03.2012 13x
Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou