Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Skopové maso

Počet osob:

4

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

800 g jehněčí kýty 2 stroužky česneku 60 ml červeného vinného octa 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy sůl čerstvě mletý černý pepř dlouhé snítky rozmarýnu na salsu: 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce sterilovaných kaparů 30 g zelených oliv 1 lžička krupicového cukru

3 citrony

Postup:

Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a dáme do mísy. Přidáme rozetřený česnek, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promícháme. Mísu přikryjeme a maso necháme hodinu marinovat v lednici. Rozmarýnové snítky použijeme jako jehly a kostky masa na ně navlečeme. Grilovací pánev rozpálíme na vysokou teplotu a jehněčí špízy na ní ze všech stran opečeme.

Na citronovou salsu smícháme v misce kapary, olivy, cukr a na tenká kolečka nakrájený citron. Kaparovo-olivovou salsu podáváme k jehněčím špízům.

O receptu Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou 31.03.2012 31.03.2012 13x

Pavlína

 

Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang