Hrnečková bábovka – recept

Bábovku má rád snad každý. Je to jednoduchý a rychlý dezert, který nikdy nikoho neurazí. Navíc se dá upéct v mnoha variantách, takže si svou oblíbenou pochoutku najdou všichni. Hrnečkovou bábovku zvládne upéct i ten, kdo nikdy předtím nepekl.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krystal
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

Předehřejeme troubu na 200 stupňů.

Všechny ingredience smícháme v míse. Vymastíme bábovkovou formu tukem a vysypeme moukou.

Připravené těsto vylijeme do formy a dáme péct na 45 – 50 min, nebo dokud se těsto nepřestane lepit na špejli, kterou do bábovky průběžně zapícháváme.

Po upečení necháme vychladnout a vyndáme z formy.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang