Holandské řízky – recept

Holandský řízek není z Holandska, nýbrž Česka. Ryze český pokrm se připravuje z mletého masa a sýra. Obalovaný je v klasickém trojobalu. Jaký je recept na nejlepší holandské řízky?

Ingredience:

  • 1/2 kg bůčku nebo plecka
  • 30 dkg nastrouhaného tvrdého sýra (eidam nebo gouda)
  • 2 dcl studeného mléka
  • pepř
  • sůl
  • vejce
  • strouhanka

Postup:

Maso umeleme, zamícháme s mlékem, solí a pepřem a necháme do druhého dne odležet v lednici.

Druhý den přidáme nastrouhaný sýr. Vše promícháme tak, aby se chutě pěkně spojily. Ze směsi vytvarujeme placky asi 1 – 1,5 cm vysoké a obalujeme je v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

Placky smažíme v rozpáleném oleji.

Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo nakládanou okurkou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang