Nevíte co k večeři? Co tak hermelínovo – šunková pomazánka. To zní jako vynikající alternativa k namazání toastů či jiného pečiva.
Ingredience:
- 1 hermelín nakrájený na kostičky
- 200 g kvalitní šunky nakrájené na kostičky
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžíce nasekané cibule
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
Postup:
Ve středně velké míse smíchejte hermelín, šunku, petržel, cibuli, hořčici, worcestrovou omáčku, česnekový prášek a černý pepř. Promíchejte, dokud se nespojí. Před podáváním uložte do chladničky alespoň na 1 hodinu. Podávejte s pečivem.
TIP: Výborná je také tvarohová pomazánka či rybí pomazánka.