Zařazení:
Hlavní jídla, Hovězí maso, Slané pečivo
Počet osob:
8
Ingredience:
Těsto: 500 g zakysaného bílého jogurtu 4 vejce 3 lžíce stolního oleje sůl 800 g hladké mouky velkou lžíci jedlé sody Náplň: 1 kg hovězího masa 5 středních cibulí černý pepř sůl
4 vejce
Postup:
Těsto: Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme zakysaný jogurt, vejce a stolní olej, posolíme a vše prohněteme. Těsto vyválíme. Na malém talířku vytvoříme tři hromádky jedlé soli a těsto jedním dílem sody posypeme po celé ploše, pak těsto poskládáme jako na štrúdl. A opět vyválíme na placku. Takto postupujeme ještě dvakrát.
Z těsta na závěr vytvoříme bochánek, který necháme v ledničce tři hodiny chladnout. Vychladlé těsto rozdělíme na dvě části, které vyválíme na placku. Jednu část vložíme na vymazaný plech a důkladně přimáčkneme okraje a rohy.
Masová náplň: Maso nameleme jemně na způsob přípravy kebabu,na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a mleté maso, směs opepříme a osolíme. Maso při smažení neustále mícháme, aby se neslepilo a vypadalo jako haše. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a celé pokrájíme na malé kousky. Smícháme s usmaženým masem (haší) a vytvořenou směs naklademe na těsto.
Směs přiklopíme druhou plackou, pořádně po celé ploše přimáčkneme včetně okrajů. Těsto potřeme navrch žloutkem a ostrým nožem horní těsto nařežeme na koso. Pečeme třicet minut v předehřáté troubě na 250 stupňů.
O receptu Gruzínské pirohy 04.09.2010 04.09.2010
735x, uvařeno: 11x
Gruzínské pirohy