Grilované jehněčí motýlky – recept

Grilované jehněčí je vynikající a chutný pokrm. Lze ho připravit různými způsoby, například marinované, plněné nebo jednoduše ochucené bylinkami a kořením. Je skvělým zdrojem bílkovin a může se podávat jako hlavní jídlo nebo jako součást většího pokrmu.

Ingredience:

  • 1 vykostěná jehněčí kýta
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička soli

Postup:

Jehněčí maso vyjměte z chladničky a nechte ho asi 30 minut ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím v malé misce smíchejte česnek, olivový olej, rozmarýn, tymián, oregano, pepř a sůl. Směsí potřete celé jehněčí maso a nechte 15 minut odležet. Výborná je také grilovací marináda barbecue.

Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu. Umístěte jehněčí na gril a každých 5 minut ho otočte, dokud není maso propečené, přibližně 25-30 minut. Před porcováním nechte jehněčí 10 minut odpočívat. Maso podávejte s lehkým salátem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang