Zařazení:
Počet osob:
6
Doba přípravy:
60 minut
Ingredience:
2 kg vykoštěné jehněčí kýty 8 polévkových lžic balzamikového octa kůra a šťáva z 1 citronu 5 polévkových lžic oleje 4 polévkové lžíce čerstvé máty 2 stroužky česneku 2 polévkové lžíce třtinového cukru sůl pepř
Postup:
V dostatečně velké míse si připravíme marinádu z balzamového octa, citronové kůry a šťávy, oleje, najemno nasekané máty čerstvé, prolisovaného česneku, cukru a podle vlastní chuti soli a pepře. Jehněčí maso dáme do mísy a několikrát otočíme, aby se marináda dostala všude. V marinádě necháme jehněčí marinovat cca 6 hodin (kdo chce, může i přes noc, je to lepší).
Po vyjmutí jehněčího z marinády maso opékáme na každé straně asi 30 minut, otočíme jen jednou a často potíráme zbylou marinádou. Hotové jehněčí maso krájíme na plátky a můžeme podávat. Vhodnou přílohou ke grilovanému jehněčímu jsou vařené brambory.
O receptu Grilované jehněčí motýlky 21.12.2011 07.01.2012 60x
Grilované jehněčí motýlky