Filé pečené se žampiony – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Předkrmy, Ryby, Houby

Počet osob:

6

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

800 g rybího filé šťáva z poloviny citronu 10 g mleté papriky 100 ml olej 300 g majonézy 2 lžíce bílého vína 200 ml smetany 100 g žampionů zelená petržel

citron

Postup:

Rybí filé nakrájíme na šest stejně velkých porcí. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, opaprikujeme a v rozpáleném oleji upečeme do růžova. Do majonézy zamícháme víno a smetanu. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme na másle. Jednotlivé porce filé urovnáme na talíř, přelijeme majonézou a na povrch položíme kopeček žampionů.

Zdobíme zelenou petrželkou a dílkem citronu. Filé pečené se žampiony podáváme s čerstvým pečivem, možná a velmi chutná je i varianta s vařeným bramborem.

O receptu Filé pečené se žampiony 19.03.2012 19.03.2012

12x, uvařeno: 26x

Pavlína

 

Filé pečené se žampiony

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang