Filé pečené se žampiony – recept

Filé zapečené s houbami je snadný a chutný pokrm. Houby mohou být libovolné odrůdy, ale kombinace žampionů, shiitake a portobello dodá masu jedinečnou hloubku chuti. Příprava tohoto pokrmu je snadná a vyžaduje minimální čas strávený v kuchyni.

Ingredience:

  • 4 filety z bílé ryby, například tresky obecné nebo tilapie
  • 1/2
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 1/4 šálku suchého bílého vína
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Filety vložte do zapékací misky. Pokapejte je olivovým olejem a posypte česnekem, tymiánem, oreganem, solí, pepřem a vločkami červené papriky. Navrch položte žampiony. Navrch nalijte víno a kuřecí vývar.

Pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, nebo dokud není ryba upečená a houby měkké. Připravit si můžete také rybu na rajčatech nebo rybu po indiánsku.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang