Dort rebarborový – recept

Rebarborový dort má jedinečnou chuť, a když se správně připraví, může být velmi chutný. Kyselost rebarbory skvěle doplňuje sladkost koláče. Je to skvělý recept na přípravu pro zvláštní příležitost nebo jen na běžné vychutnávání.

Ingredience:

  • 2 šálky mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku změklého másla
  • 1 šálek bílého cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek podmáslí
  • 2 šálky rebarbory nakrájené na kostičky

Postup:

Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte moukou formu. Prosejeme mouku, jedlou sodu a sůl.

Ve velké míse utřete máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte vanilku. Střídavě zašlehejte moučnou směs s podmáslím. Přimíchejte rebarboru. Rovnoměrně rozetřete do připravené formy.

Pečte 40 až 50 minut v předehřáté troubě, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá. Před vyklopením na mřížku nechte koláč 10 minut vychladnout. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo oblíbené zmrzliny stejně jako palačinkový dort.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang