Čertova pomazánka – recept

Proč zrovna Čertova pomazánka? Protože je po čertech dobrá. Zkuste tuto variaci na rybí pomazánku a o pohoštění na oslavy máte postaráno, uvidíte, že se po ní jen zapráší.

Ingredience na čertovu pomazánku

  • Velký uzenáč nebo uzená makrela
  • 50 g majonézy
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • Sladkokyselá okurka
  • Paprika sterilovaná v oleji
  • 1 menší cibule
  • Hořčice
  • Citrónová šťáva
  • Sůl

Postup na čertovu pomazánku

  1. Rybu pečlivě vykostíme a zbavíme kůže. Maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme.
  2. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a solí.
  3. Necháme proležet. Podáváme na topinkách společně s rajčatovým salátem.

Věděli jste, že?

Makrela je druh tučné ryby, která je hojně využívána po celém světě. Je to výživná, chutná a všestranná varianta jídla, kterou lze připravit na různé způsoby.

Makrela je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitaminu B12, niacinu, fosforu, selenu a omega-3 mastných kyselin. Je známo, že snižuje záněty a pomáhá udržovat dobré kardiovaskulární zdraví. Má také nízký obsah kalorií a nasycených tuků, což z ní činí zdravou volbu jídla.

Díky své jemné chuti a pevnému masu je makrela vynikající volbou pro grilování, pečení nebo smažení na pánvi. Lze ji podávat jako hlavní jídlo nebo přidávat do salátů, dušených mas a dalších pokrmů, aby se zvýraznila její chuť.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang