Černý guláš – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Omáčky, Hovězí maso

Ingredience:

1 kg hovězího masa (kližka, krk, zadní) 1 černé pivo 4 cibule 4 stroužky česneku, 1 feferonka sůl mletý pepř 1 lžíce majoránky 1 lžíce sladké papriky patka staršího chleba olej

Postup:

Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Na větší kostky si nakrájíme také maso. V kastrolu rozpálíme olej a necháme na něm zezlátnout nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme maso a orestujeme. Jakmile se zatáhne, osolíme ho, přidáme mletý pepř, majoránku a sladkou mletou papriku a pokrájenou 1feferonku. Promícháme a asi po dvou minutách zalijeme asi 2/3 černého piva. Opět promícháme, kastrol přikryjeme, zmírníme příkon tepla a pomalinku dusíme. Je třeba mít trpělivost, než bude maso měkkém, může to trvat i dvě hodiny.

Guláš by měl pouze zvolna probublávat. Občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme zbývajícím pivem. Když je maso skoro měkké, přidáme nastrouhaný chléb, promícháme a necháme dále dusit, až se drobečky chleba rozpustí a vznikne krásná hustá tmavá omáčka. Podáváme s knedlíkem nebo s čerstvým chlebem. Můžeme ozdobit kroužky cibule.

O receptu Černý guláš 07.09.2010 07.09.2010

 

Černý guláš

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang