Camembert s rybí nádivkou – recept

Pro milovníky sýrů s ušlechtilou plísní na povrchu tady máme recept na rychlou chuťovku, kterou můžete připravit na oslavu s přáteli.

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

  • sýr Camembert nebo Hermelín
  • čerstvý sýr s francouzskými bylinkami
  • treska ala losos v oleji (plátky nebo drcená)
  • celozrnný toust

Postup:

  1. Nejdříve uděláme nádivku z kousku tresky a čerstvého sýra.
  2. Camembert podélně rozkrojíme, potřeme nádivkou a opět přiklopíme poloviny na sebe. Nesolíme, treska je již dostatečně slaná, bylinky v čerstvém sýru se postarají o ostatní chutě.
  3. Camembert s rybí nádivkou podáváme s celozrnným opečeným toustem a zeleninou nebo třeba skvělým salátem z červené řepy.

Věděli jste, že…?

Camembert je krémový měkký sýr pocházející z Normandie ve Francii. Je to jeden z nejoblíbenějších sýrů na světě, proslulý svou výraznou a osobitou chutí. Sýr má krémovou, téměř roztíratelnou konzistenci a jemnou, ale pikantní chuť, která je pro Camembert jedinečná.

Sýr se vyrábí z nepasterizovaného kravského mléka a před prodejem obvykle zraje dva až tři týdny. Během zrání se na sýru vytvoří bílá květová kůra, která je pokryta bílou plísní. Tato kůra dodává sýru charakteristickou vůni a chuť.

Camembert se běžně podává se sklenkou vína nebo piva, případně jej můžete podávat s opečeným chlebem nebo krekry. Můžete jej také roztavit a použít v různých receptech, jako jsou camembertové tartaletky nebo fondue. Je také skvělým doplňkem sýrového talíře a dobře se kombinuje s ovocem, jako jsou jablka a hrušky.

Camembert je velmi všestranný sýr, který lze použít do různých pokrmů. Ve francouzské kuchyni je oblíbenou ingrediencí a často se podává jako předkrm nebo příloha. Lze z něj také připravit lahodnou sýrovou omáčku k těstovinám.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang