Doba přípravy:
30 minut
Ingredience:
100 g majolky 12 lžic polohrubé mouky 4 vejce 8 lžic pískového cukru půl prášku do pečiva
ovoce
Postup:
Nejdříve si na bublaninu připravíme ovoce (můžeme použít cokoliv, co nás napadne, ať už to jsou meruňky, třešně, maliny, rybíz nebo cokoliv, co nás napadne). Ovoce dobre omyjeme, vypeckujeme a případně nakrájíme na menší kusy. Pokud děláme bublaninu z třešní, můžeme nechat pecky, jenom si musíme dávat při konzumaci pozor. Máme-li ovoce připravené, našleháme vajíčka s cukrem, do kterých postupně přišleháváme majonézu a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Hotové těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem a zasypeme ovocem. Aby nám ovoce nezapadlo příliš hluboko do bublaniny, můžeme ji dát nejdříve na tři minutky předpéci a ovoce dávat až následně. Bublaninu i s ovocem dáme nakonec upéci v troubě předehřáté na 180°C po dobu přibližně čtvrt hodiny.
O receptu Bublanina z majolky 31.07.2011 31.07.2011
Bublanina z majolky