Bublanina z majolky – recept

Bublanina z majolky je jedinečný a překvapivě chutný dezert, který může na první pohled znít neobvykle, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Tento typ bublaniny se připravuje s přídavkem majonézy, což se může zdát pro sladkou pochoutku netradiční, ale dodává dortu vlhkost a bohatost. Majonéza dodává dortu sametovou strukturu a jemnou pikantní chuť. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají alternativu k tradičním receptům na dorty nebo pro nečekané využití zbytků majonézy.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek cukru
  • 1/4 šálku kakaového prášku
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 šálek majonézy
  • 1 šálek vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte pekáč.

Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl.

K suchým přísadám přidejte majonézu, vodu a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud se všechny přísady nespojí a těsto nebude hladké.

Těsto nalijte do připravené formy a stěrkou uhlaďte povrch.

Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.

Vyjměte koláč z trouby a nechte ho asi 10 minut vychladnout ve formě. Poté jej přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladl.

Jakmile dort vychladne, můžete jej potřít libovolnou polevou nebo podávat jen tak. Užijte si svůj majonézový dort!

Majonéza se v tomto receptu používá místo tradičních přísad, jako je máslo nebo olej, a dodává dortu vlhkost a bohatost. Chuť majonézy se v konečném výsledku neprojeví.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang