Počet osob:
4
Doba přípravy:
40 minut
Ingredience:
na roládu: 5 vajec (bílky) 5 lžic cukr krupice 5 lžic polohrubé mouky na náplň: 100 g čokolády na vaření 100 g cukr moučka 250 g másla trocha rumu
2 banány
Postup:
Bílky s cukrem ušleháme do pěny. Potom zlehka přimícháme prosátou mouku a těsto dobře promícháme. Plech vyložíme pečícím papírek a připravené těsto na papír nalijeme. Na plechu těsto rozetřeme, aby všude byla stejná vrstva a pečeme na 200° C asi 5 minut. Opravdu to netrvá moc dlouho, proto je nutné roládu v troubě hlídat, aby se nespálila.
Pak po vyndání vyklopíme banánovou roládu na vlkou utěrku, aby se nám plát nelámal. Vychladlé těsto zbavíme pečícího papíru, potřeme krémem a obložíme podélně banány a zamotáme do rolády. Povrch banánové rolády potřeme zbylým krémem.Příprava krému:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme změklou a vychladlou čokoládu (ne moc teplá, zdrcnulo by se máslo), rum a dobře vymícháme.
O receptu Banánová roláda s krémem 18.12.2011 12.03.2012
Banánová roláda s krémem