Bábovka s tvarohem – recept

Bábovka s tvarohem je nadčasová klasika, na které si jistě všichni pochutnají. Ať už člověk hledá jednoduchou svačinu nebo působivý dezert, bábovka určitě potěší. Díky své lehké a vzdušné struktuře, jemné chuti a snadné přípravě není divu, že je tak oblíbenou pochoutkou.

Ingredience:

  • 25 dkg pískového cukru
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 5 žloutků
  • sníh z 5 bílků
  • 25 dkg tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 25 dkg tuku
  • citrónová kůra
  • 1 prášek do pečiva

Postup:

Utřeme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, tukem a tvarohem.

Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a mouku. Promícháme a nakonec lehce vmícháme bílky.

Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby.

Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Podobně nadčasová jako tvarohová bábovka je i žemlovka s vanilkovým pudinkem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang