Počet osob:
10
Doba přípravy:
60 minut
Ingredience:
200 ml namočených rozinek 80 ml sekaných vlašských ořechů šťáva z 1 velkého pomeranče 100 ml cukru 130 ml změklého másla 180 ml zakysané smetany 2 vejce 500 ml polohrubé mouky 1 prášek do pečiva tuk a strouhanka na formu Přeliv: šťáva ze 3 velkých pomerančů 120 ml cukru podle chuti rum (cca 100 ml)
Postup:
Polovinu rozinek nasekáme, polovinu necháme vcelku a smícháme s ořechy a pomerančovou šťávou. Utřeme máslo, vejce, cukr, přidáme smetanu, rozinkovo – ořechovou směs a nakonec po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto.
Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Během pečení svaříme pomerančovou šťávu a cukr na sladký sirup a vlijeme do něj rum. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a ještě teplou ve formě zalijeme přelivem, tak aby dostatečně protekl. Po vsáknutí necháme vychladit ve formě a teprve potom vyklopíme. Americkou rozinkovou bábovku krájíme na řezy a zdobíme neslazenou šlehačkou.
O receptu Americká rozinková bábovka 04.10.2011 04.10.2011
218x, uvařeno: 4x
Další fotografie k receptu Americká rozinková bábovka
Americká rozinková bábovka