Žemlovka s vanilkovým pudinkem a čokoládou – recept

Žemlovka s vanilkovým pudinkem a čokoládovými lupínky je lahodná a dekadentní sladká pochoutka. Kombinace měkké buchty, sladkého vanilkového pudinku a lahodných čokoládových lupínků tvoří dezert, který jistě uspokojí každého mlsouna. Díky kombinaci různých chutí a ingrediencí je tento dezert tak jedinečný a lahodný. Je to dokonalá kombinace různých chutí a textur, která z něj dělá skvělou volbu pro každou zvláštní příležitost.

Ingredience:

  • 6 hrnků francouzského nebo italského chleba nakrájeného na kostičky (případně loupáky)
  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 2 velká vejce
  • 2/3 šálku světlého hnědého cukru
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 2/3 šálku polosladkých čokoládových lupínků
  • 1/3 šálku krémového vanilkového pudinku
  • špetka mletého muškátového oříšku

Postup:

Předehřejte troubu na přibližně na 180°C, vymažte zapékací misku a dejte ji stranou.

Chléb nakrájejte na kostičky a vložte ho do vymazané misky. Ve středně velké míse smíchejte mléko, vejce, cukr, vanilkový extrakt a pudinkovou směs, dokud se dobře nespojí.

Směs rovnoměrně nalijte na kostky chleba v zapékací misce.

Povrch rovnoměrně posypte čokoládovými lupínky.

Pudink posypte muškátovým oříškem.

Vložte do předehřáté trouby a pečte 40-45 minut nebo dokud není pudink zlatohnědý a ztuhlý.

Před podáváním nechte mírně vychladnout. Vychutnejte si!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang