Zdravý králík – recept

Zdravý recept na pečeného králíka může obsahovat aromatické ingredience jako je česnek, petržel, olivový olej a bílé víno. Před podáváním je dobré nechat upečeného králíka 10 minut odpočívat. Jaké ingredience jsou potřeba?

Ingredience:

  • 1 celý králík
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce mletého česneku
  • 2 polévkové lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekané
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce suchého bílého vína
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu, nasekané

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Vložte králíka do pekáče. Králíka potřete olivovým olejem, česnekem, rozmarýnem, solí a pepřem. Králíka přelijte bílým vínem a citronovou šťávou. Králíka potřete máslem.

Pečte v předehřáté troubě 45 minut nebo dokud není maso propečené. Vyjměte z trouby a posypte petrželkou a tymiánem.

Před podáváním nechte 10 minut odpočívat. Králíka lze uvařit také na francouzský způsob.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang