A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z
Zařazení:
Hlavní jídla, Těstoviny
Kuchyně:
Počet osob:
4
Ingredience:
lasagne Panzani 500 g mletého masa 200 g tvrdého sýra 1 cibule olej česnek sůl pepř bazalka rajčata v konzervě petrželka kudrnka smetana muškátový oříšek 2 kostičky taveného sýra polohrubá mouka mléko kukuřice
máslo
Postup:
Cibulku nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném oleji. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme mleté maso a postupně vmícháme sůl, lisovaný česnek, bazalku, rajčata nakrájená na kusy a kukuřici. Nepřestáváme míchat a dusíme přibližně dalších deset minut. Nakonec posypeme masovou směs nasekanou petrželkou a pánev odstavíme.
V menším kastrolku si připravíme bešamel. Nejdříve přivedeme do varu smetanu s tavenými sýry a 100 ml vody. Postupně přiléváme mléko s moukou a vyšleháváme metličkou, než začne bešamel houstnout. Pak přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a ještě krátce provaříme za stálého míchání. Bešamel máme tedy hotový a můžeme začít připravovat samotné lasagne. Nejdříve kouskem másla vymažeme pečící nádobu.
Na dno poklademe vrstvu lasagní, na které naneseme vrstvu masové směsi. Masovou směs zalijeme bešamelem a navrch posypeme strouhaným sýrem. Pokračujeme další vrstvou lasagní, masovou směsí, bešamelem a strouhaným sýrem, dokud nám stačí suroviny. Poslední vrstva samozřejmě bude sýr, který ještě přelijeme zbytkem bešamelu.
Pekáček s lasagnemi dáme zapéci na půl hodiny do trouby předehřáté na 170 °C, ale průběžně pečení hlídáme a jakmile začne povrch lasagní hnědnout a bublinkovat, jsou lasagne upečené a můžeme servírovat, není však vůbec naškodu nechat lasagně vychladnout – během chladnutí natáhnou lasagne více kořeněné omáčky a jsou chutnější. Samozřejmě je musíme následně ohřát, ale na výborné chuti to lasagním vůbec neubere.
O receptu Italské lasagne 16.07.2011 16.07.2011
Italské lasagne
Poslední související příspěvky v diskusním fóru