Svíčková z kuřecího masa – recept

Svíčková na smetaně je tradiční české jídlo, které má rád snad každý. Tradičně se dělá z hovězího masa. Co takhle zkusit jednodušší verzi svíčkové z kuřecího masa?

Ingredience:

  • 4 plátky kuřecích prsou
  • trocha oleje
  • 1 malá cibule
  • 2 velké mrkve
  • 1 střední petržel
  • 1 malá bulva celeru
  • 1 tatra 7,5% mléko do kávy
  • 1/2l mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1/2 hrnku vody
  • na dochucení sůl, cukr, ocet

Postup:

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme jemně naklepané a osolené plátky kuřecího masa a necháme osmahnout z každé strany.

Přidáme jemně nastrouhanou mrkev, petržel a celer a podlijeme půl hrnkem vody.

Necháme dusit asi 1/2 hodiny na mírném ohni.

Zatím si do mléka tatry zašleháme mouku a přilejeme zbytkem mléka. Plátky kuřete vyndáme a do zbylé šťávy vlijeme připravené mléko s hladkou moukou.

Zvolna mícháme na mírném ohni. Po zhoustnutí přichutíme cukrem a octem (opatrně).

Jako přílohu svíčkové podáváme těstoviny a pro mužskou populaci knedlík.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang